Construirea unei case este un eveniment important din viata oricarei persoane. Fata de cumpararea directa a unui apartament sau a unei case deja finalizate, construirea unei case de la zero poate fi o experienta fascinanta si emotionanta.
Sa privesti procesul prin care casa se ridica si sa vezi cum aceasta prinde contur, este o bucurie si sigur te poate face nerabdator.
Construiesti pentru viitorul tau
Construirea unei case presupune folosirea a celor mai bune materiale pentru a fi sigur ca aceasta va rezista in timp atat pentru tine si familia ta, dar si ca o posibila investitie in viitor.
Izolarea locuintei este un pas fundamental in acest proces, de aceea trebuie sa ai in vedere toate elementele ce tin de eficienta termica si energetica.
Una dintre cele mai esentiale elemente din structura noii tale case este tamplaria. In ziua de azi, geamurile termopan reprezinta cea mai populara alegere, deoarece acestea au urmatoarele caracteristici:
- eficienta de izolatie termica foarte ridicata;
- au un design atragator si minimalist, ce iti pot ajuta casa sa arate curat si impecabil;
- Structura de otel ofera durabilitate marita in timp si este rezistenta impotriva patrunderilor ilicite;
- Izolatie fonica superiora;
- Capacitatea de a reduce factura la energie.
Cum sa alegi ferestrele cand construiesti o casa noua
Alegerea si montajul ferestrelor reprezinta un moment esential in procesul de constructie. Acestea influenteaza aspectul final al casei, dar prezinta si modul in care vedem lumea de afara. Confortul acordat de acestea este oferit prin cantitatea de lumina pe care o lasa sa patrunda in casa, cat si a aerului curat de afara.
Atunci cand iti construiesti casa, ai avantajul principal ca iti poti alege ferestrele dupa criteriile stabilite chiar de tine. O alegere buna pot fi termopanele realizate de fabrica Salamander. Acestea sunt bine cunoscute datorita calitatilor ireprosabile cat si a serviciilor profesioniste pe care acestia le ofera.
Sunt trei lucruri care trebuie sa le ai in vedere atunci cand alegi tamplaria:
- Gradul de izolare
Izolatia termica oferita de termopane este un element cheie atunci cand alegi tamplaria. Conform unor studii realizate, energia care poate fi salvata prin folosirea unei tamplari eficiente este de aproape 40%. Acest lucru se traduce prin facturi mai scazute la energie, atat cu incalzirea iarna, cat si cu aerul conditionat vara.
Poti alege termopane cu sticla dubla sau chiar tripan ( cu trei randuri de sticla).
Compania Salamander conduce piata de tamplarie de termopan PVC din Romania. Acestia se diferentiaza de competitie printr-o calitate excelenta a produselor, prin profesionalismul si competenta in momentul instalarii si pe tot parcursul operatiunii.
Acestia ofera cea mai larga si variata gama de termopane, la preturi imbatabile si eficienta superioara.
- Dimensiunea
Una dintre deciziile pe care le ai de facut este bineinteles, alegerea marimii acestora. O fereastra mai mare inseamna, de cele mai multe ori mai multa lumina, un lucru pe care toti il dorim. In functie de utilizarea acestuia, poti alege un geam oscilant, oscilobatant sau doar fix.
Geamurile care se deschid pot avea dimensiuni destul de mari, insa este in avantajul tau sa alegi o marime care sa fie practica si sa nu te incomodeze in momentul in care este deschis.
In cazul geamurilor fixe poti alege o marime ceva mai mare decat cele mentionate anterior. Datorita evolutiei tehnologice din aceasta industrie, tamplaria de termopan poate atinge dimensiuni impresionante de cativa metri lungime.
- Pozitionarea
Dimensiunea ferestrelor este importanta, dar acest lucru nu trebuie exagerat mai ales cand avem in vedere si orientarea lor geografica. De ce? Deoarece anumite zone din casa ta vor fi mai reci si altele mai calde, prin urmare acest lucru va influenta marimea.
De exemplu, in zona de nord a casei, soarele isi petrece cel mai putin timp, acest lucru inseamna ca acea parte a casei va beneficia mai putin de lumina si caldura. Prin urmare alegerea unei tamplari mai mici este o actiune inteligenta din punct de vedere al eficientei energetice.
In acelasi timp, in zona de sud este cea mai mare cantitate de lumina oferita de soare, dar si de caldura. Aici poti profita de acest lucru si ai libertatea de a instala termopane mai mari, pentru a profita din plin de lumina.
Atentie insa, in zilele toride de vara, caldura va fi mai pronuntata in aceasta zona, de aceea selecteaza termopane cu protectie Low-E pentru a te proteja de temperaturile.
Cum se monteaza corect ferestrele
Dupa ce ai ales dimensiunile si tipul de ferestre, urmeaza montarea acestora. Acest pas este important si trebuie realizat cu grija pentru a nu intampina probleme. Daca montajul vrei sa il realizezi tu, vei avea nevoie de cateva scule si unelte pentru a face acest lucru cat mai corect posibil.
Bolobocul iti va fi cel mai bun prieten in montarea tamplariei. Ferestrele, cat si usile trebuie montate drept, pentru a se inchide cat mai bine. Le poti pune pe pozitii si fixa cu cateva pene pentru a o aseza in pozitia finala.
Urmeaza prinderea acesteia cu suruburi pentru beton, caramida sau bca in functie de ce tip de perete ai acolo unde le vei monta si o spuma poliuretanica pentru etansarea perfecta a spatiilor goale.
Daca nu ai experienta, nu recomand sa te apuci sa le montezi indiferent cat de usor ti s-a parea. Firma Salamander ofera astfel de servici gratuite pentru a le face loc profesionistilor sa isi faca cat mai bine treaba.
Este mult mai simpu atunci cand sunt montate de un personal calificat si mai ales ca este si gratuit, de ce sa iti mai bati tu capul.
Este important sa oferi o atentie sporita atunci cand vine vorba de ferestrele si usile viitoarei tale case. O calitate buna precum cele care sunt fabricate de firma Salamander iti pot oferi etanseitatea si izolatia pe care o meriti, atat din punct de vedere termic, cat si fonic.
Te pot consulta in luarea celei mai bune decizii in privinta tamplariei, cat si a accesorilor pentru a scapa de grija infiltrarilor, cat si a curentilor de aer. Confortul familiei tale este foarte important si necesar pentru o viata linistita si facturi cat mai mici.