Rulouri

Rulouri Exterioare

Rulourile reprezinta cea mai buna solutie de avea umbra si racoare in zilele toride de vara si de a va proteja ferestrele in zilele de iarna. Folosirea rulourilor suplineste in cele mai multe cazuri un aparat de aer conditionat. In plus se obtine o izolare fonica superioara.

Conform studiilor, folosirea unui rulou poate reduce consumul de energie termica cu 10% in perioada iernii. Estetic vorbind, rulourile reprezintă o alternativa superioara grilajelor. Din punct de vedere al intimitatii ele protejeaza de privirile indiscrete, mai ales cand ferestrele sunt orientate catre strada sau spre o locuinta vecina.

AVANTAJELE DOVEDITE ALE RULOURILOR EXTERIOARE

Consum redus de energie termica

Elimina pana la 40% din pierderea de caldura dintr-o casa, iar vara pastreaza o temperatura constanta in locuinta reducand costurile cu aerul conditionat.

Izolare fonica

Reduc nivelul de zgomot in interior cu pana la 10dB. Acest beneficiu este foarte practic mai ales in zonele aglomerate, unde nivelul zgomotului este intre 80 si 120 dB.

Protectie solara

Impiedica supraincalzirea in interiorul casei, rulourile actionand ca o bariera impotriva razelor soarelui. Astfel, se mentine o temperatura constanta in interior.

Protectie impotriva insectelor

Echiparea rulourilor cu plasa antiinsecte asigura un confor sporit tinand la distanta atat insectele, cat si praful.

Siguranta si securitate

Ofera o protectie ridicata atat datorita sistemelor antiefractie cu care pot fi dotate, cat si datorita materialelor de inalta calitate.  Elimina 98% din riscurile de intrare prin efractie.

Intimitate

Asigura discretia casei in orice moment al zilei. In acelasi timp, rulourile pot fi coborate total sau partial, pentru reglarea nivelului optim de lumina naturala in interior.

rulouri exterioare
rulouri exterioare

Casa este locul, in care petrecem cea mai mare parte a vietii. De aceea este indicat sa avem grija sa fie un loc deosebit, unde dorim sa ne simtim liberi, in siguranta. Casa este locul in care ne dorim sa revenim cu placere dupa zile de munca, stiind ca intotdeauna gasim liniste si armonie.

Rulourile prezinta, pe langa aspectul elegant, rolul de a proteja impotriva patrunderii in incapere a hotilor si pot fi dotate cu accesorii de siguranta care sa nu permita in nici un fel ridicarea lor fortata din afara.

Rulouri exterioare suprapuse

Sistemul suprapus de rulouri exterioare este conceput pentru instalare atat la cladirile nou construite cat si la cele aflate in proces de renovare.

Datorita gamei cromatice largi de rulouri exterioare, aceste rulouri sunt un element decorativ. Rulouri exterioare sunt ideale si pot fi adaptat la orice tip de design al cladirii.
O buna configurare a rulourilor, precum si alegerea materialelor  potrivite, va protejeaza de privirile nedorite ale curiosilor. In plus, izolatia din interior a cutiei pentru rulou asigura in acelasi timp si o excelenta termoizolatie. Izolatia din caseta ruloului va permite atat o reducere consistenta a cheltuielilor.

Utilizarea sistemului individual de plase ofera un plus de protectie impotriva insectelor, fara a obstructiona patrunderea luminii naturale si a aerului.

rulouri exterioare

Rulouri exterioare aplicate

rulouri exterioare

rulouri exterioare

Rulourile exterioare aplicate se monteaza pe tamplaria deja existenta (se aplica pe ferestre) si au caseta la exterior.

Sistemele de rulouri exterioare aplicate  din aluminiu sunt concepute pentru montare la constructiile deja existente. Datorita gamei cromatice largi, acestea sunt un element  decorativ ideal care poate fi adaptat la orice tip de design al cladirii.

Rulouri exterioare aplicate se pot instala oricand. Ele se prind pe tamplaria existenta, iar intretinerea lor se poate face usor si rapid.
Elementele de aluminiu de inalta calitate sunt mai rezistente la abraziune si intemperii. O  buna configurare a rulourilor va protejeaza de privirile nedorite ale curiosilor. In plus, aceste sisteme de rulouri contribuie la izolarea fonica si termica a cladirii.

Rulouri exterioare reprezinta unul dintre cele mai eficiente si sanatoase moduri de umbri o incapere. Conform studiilor realizate, s-a demonstrat ca folosirea rulourilor pe timp de iarna poate reduce consumul de energie termica cu cca. 10%, iar pe timp de vara poate face un sistem de aer conditionat sa fie inutil.

Rulourile exterioare din aluminiu au lamele care realizeaza o buna izolare termica si fonica datorita spumei poliuretanice. Rulourile pot fi dotate cu yala sau cu sistem de autoblocare, aceste accesorii sporind protectia antiefractie. Actionarea rulourilor se poate face manual (snur, manivela) sau electric (intrerupator, motor).

Actionarea rulourilor se poate face cu snur, cu manivela, sau electric cu intrerupator sau cu telecomanda.

In standard rulourile pot fi albe, maro sau maro inchis, insa optional, se pot executa intr-o gama foarte variata de culori.

Rulouri exterioare pot sa fie dotate cu plasa de insecte, in acest caz in caseta covorului de lamele se introduce un rulou cu plasa de insecte.
Din punct de vedere actionare, Rulouri exterioare se pot controla manual, prin panglica, snur sau manivela, sau electric prin intermediul unui buton de comanda sau cu ajutorul unei telecomenzi.

Va invitam sa faceti cunostinta cu oferta noastra!

rulouri exterioare actionari

Intretinere rulouri

  1. Praful se sterge cu o laveta moale. Daca se stropeste cu noroi se curata cu o laveta umezita intr-o solutie de apa cu sapun sau un detergent care sa nu fie pe baza de cloruri. Este interzisa spalarea cu furtunul cu jet de apa deoarece se poate scurtcircuita motorul.
  2. Se vor evita detergentii puternici si abrazivi.
  3. In cazul in care curentul electric este intrerupt, se va trece la actionarea manuala a ruloului. Urmati pasii conform instructiunilor specificate de catre echipa care a efectuat montajul. Actionarea manuala se foloseste fara a brusca snurul sau banda actionarii. Miscarile trebuie sa fie cursive.
  4. Nu loviti, nu striviti, indoiti, nu topiti, crapati, desfaceti, nu expuneti caldurii excesive caseta actionarii manuale.
  5. Cea mai recomandata indicatie pentru durabilitatea produsului este preventia. In functie de intensitatea utilizarii ruloului, recomandam reviziile periodice. Pentru utilizari de aproximativ 5 deschideri-inchideri pe zi recomandam o revizie anuala, pentru deschideri de 50 de ori pe zi – revizie la 6 luni. Aceasta va fi efectuata de catre o persoana competenta.
  6. In cazul dotarii ruloului cu motor, timpul total de functionare neintrerupta nu trebuie sa depaseasca 4 minute. In cazul in care motorul ruloului se supraincalzeste (timpul maxim de functionare neintrerupta a fost depasit) un senzor termic decupleaza automat motorul ruloului de la sursa de curent. Pentru a repune ruloul in functiune se asteapta aproximativ 30 minute. Nu atasati alte elemente de constructie, nu modificati si nu inlaturati alte parti care asigura buna functionare a produsului.
  7. Recomandam periodic lubrifierea sistemului mecanic. Pentru aceasta operatiune, ruloul trebuie mentinut in pozitia intredeschis.