Glafurile sunt parte din rama unei ferestre, ele sunt instalate la baza lor, se pot monta atat la interior, cat si la exterior, si au multiple roluri:
Protejeaza pereti- glafurile ajuta la prevenirea scurgerii apei de pe ferestre pe perete si aparitia infiltratiilor, protejand zidaria.
Ofera o izolare termica a locuintei pentru ca reduce pierderile de caldura in timpul sezonului rece si mentine racoroasa incaperea in timpul sezonului cald.
Au un rol decorativ, glafurile pot fi utilizate pe post de rafturi unde se pot pune ghivece cu flori, plante decorative sau orice alte obiecte de decor care pot imfrumuseta locuinta voastra.
Tipuri de glafuri:
Cele realizate din PVC, sunt o solutie accesibila ca pret si foarte usor de intretinut.Le puteti gasi intr-o varietate larga de culori
Glafuri din aluminiu, sunt rezistente in timp, pot fi vopsite in foarte multe culori si sunt ideal de folosit la exterior.
Lemn – da un aspect de tradional, cu o izolare termica foarte buna dar care nu rezista atat de mult ca cele realizate din aluminiu.
Marmura si granitul sunt o optiune premium, rezistenta mare in timp, ofera un aspect luxos.
Aceste materiale nu ruginesc precum aluminiu, isi mentin propietatile zeci de ani.
Alegerea glafurilor potrivite depinde de o serie de factori:
Glafurile trebuie sa fie compatibile cu modelul de fereastra, stilul casei, designul interior/exterior, rezistenta materialulul din care sunt realizate, gradul de izolare, aspect si nu in ultimul timp bugetul alocat pentru achizitionarea si montarea lor.
Recomandari:
Pentru a rezistenta mare in timp alegeti glafuri care au o grosime de cel putin 1.2 mm si sa aiba o lungime de minim 5-10 cm, sa fie mai lungi decat latimea ferestrei pentru a permite scurgerea de apa.
Montarea glafurilor
Ele se monteaza sub cadrul ferestrei cu ajutorul oricarui tip de silicon sau cu ajutorul unei spume de montaj.Trebuie sa fie montate usor inclinate pentru ca apa sa se poata scurge
Glafurile trebuie instalate corespunzator pentru a nu se desprinde din cauza vantului puternic, a viscolelor, furtunilor, etc.
Daca nu sunt etansate corect, riscati ca apa sa se inflitreze in pereti sau in rama termopanelor si sa va confruntati cu aparitia mucegaiului.
Intretinerea glafurilor
Ele nu au nevoie de o intretinere si curatare speciala dar este destul de important sa le curatati la o anumita perioda de timp pentru a le prelungi durata de viata si a le mentine aspectul placut ca la inceput.
Daca aveti glafuri din PVC sau din aluminiu atunci le puteti curata cu ajutorul unei carpe moi cu apa si sapun sau detergent normal.
Glafurile din marmura sau cele din granit trebuie curatate cu solutii speciale.Ele isi pastreaza culoarea in fata conditiilor meteo nefavorabile, a umiditatii, a condesului.
Glafurile au fost instalate la ferestre de acum mii de ani, sunt si au fost parte dint-o fereastra.
Pentru a fi la curent cu cele mai bune modele de glafuri de interior sau exterior, noi te putem ajuta, pentru asta nu trebuie decat sa suni la numarul de telefon 0725707070 si un consultant termopane-salamander.ro te va indruma catre cea mai buna solutie pentru locuinta ta.Profita acum de ofertele noastre!!!!